Extrudálás

A technológia folyamata


Az extrudálás során műanyag porkeverékből vagy granulátumból egy felmelegített csigaorsó (extruder csiga) segítségével képlékeny anyagot képezünk, amit átsajtolunk egy szerszámon, majd áthúzunk egy vákuumozott kaliberen, így az felveszi a formázónyílás alakját. Ezt követően az extrudált profil hűtési fázisokon megy keresztül, levegővel vagy temperál folyadékkal hűtjük.

Extrudálás

Műanyag feldolgozás


Technikai felkészültségünk lehetővé teszi az 1-2 mm átmérőjű csövek, profilok gyártását egészen a 200 mm x 50 mm-es befoglaló profilméretig. Kétcsigás extruderünk biztosítja a por halmazállapotú műanyag alapanyagok feldolgozását. A termékek gyártása során az alapanyagok széles skáláját használjuk fel, a tömegműanyagoktól (LDPE, HDPE, PP, PS, HIPS, ABS, PVC, LPVC, CPVC ) kezdve a speciális műszaki műanyagokig (PA, PC, POM, SBS, PUR, TPE, TPU, PMMA, EVA, stb.) bezárólag.

Akár bérmunkában is


Amennyiben legyártandó termékéhez saját extruder szerszámmal rendelkezik, viszont nincsen lehetősége a gyártásra, bízzon meg minket és örömmel legyártjuk termékét akár hozott alapanyagból is.